Nyheder

Hvad er forskellen mellem Ethernet-netværkskabler fra kategori 1 til kategori 8-kabler?

Wed Apr 12 19:09:20 CST 2023

Kategori 1-ledning: bruges hovedsageligt til taletransmission (kategori 1-standard blev hovedsageligt brugt til telefonkabler før begyndelsen af ​​1980'erne), i modsætning til datatransmission.

Kategori II-kabel: transmissionsfrekvens på 1MHZ, brugt til taletransmission og datatransmission ved en maksimal transmissionshastighed på 4 Mbps, almindeligvis brugt i ældre token-netværk, der bruger 4MBPS-specifikationen token-passing-protokollen.

Kategori 3 ledning: kabel specificeret i ANSI og EIA/TIA568 standarder, transmissionsfrekvensen for dette kabel er 16MHz, bruges til stemmetransmission og datatransmission med en maksimal transmissionshastighed på 10 Mbps, hovedsageligt for 10BASE--T.

Category IV-kabel: Transmissionsfrekvensen for denne type kabel er 20MHz, som bruges til taletransmission og datatransmission med en maksimal transmissionshastighed på 16 Mbps, hovedsageligt for token-baseret LAN og 10BASE-T/100BASE-T.

Kategori 5: Denne type kabel har øget viklingstæthed, et isoleringsmateriale af høj kvalitet i kappen, en transmissionshastighed på 100MHz og er bruges til taletransmission og datatransmission med en maksimal transmissionshastighed på 100 Mbps, hovedsageligt til 100BASE-T og 10BASE-T netværk. Dette er det mest almindeligt anvendte Ethernet kabel.

Super Kategori 5: Super Kategori 5 har lav dæmpning, mindre krydstale og har et højere dæmpning til krydstale-forhold (ACR) og signal til støj-forhold (StructuralReturn Tab), mindre tidsforsinkelse og meget forbedret ydeevne. Super Category 5-kabler bruges hovedsageligt til 100 Gigabit/Gigabit Ethernet (1000Mbps).

Kategori 6-kabel: Transmissionsfrekvensen for denne type kabel er 1MHz til 250MHz. Kategori 6-kablingssystem bør have en større margin for integreret dæmpningsovertalelsesforhold (PS-ACR) ved 200MHz, hvilket giver 2 gange båndbredden af ​​Super Kategori 5. Overførselsydelsen af ​​Kategori 6-kabler er meget højere end Super Kategori 5-standarden og er mest velegnet til applikationer med transmissionshastigheder højere end 1 Gbps.

En vigtig forskel mellem kategori 6 og Super 5 er den forbedrede ydeevne med hensyn til krydstale og returtab, hvilket er ekstremt vigtigt for den nye generation af fuld duplex, højhastighedsnetværksapplikationer. Kategori 6-standarden eliminerer den grundlæggende link-model, kabelstandarden bruger en stjernetopologi, og den nødvendige kabelafstand er: længden af ​​den permanente forbindelse må ikke overstige 90m, og kanallængden må ikke overstige 100m.

Super Category 6: Super Category 6-kabler kan stadig fungere normalt over 40°C for højtydende kablingssystemer med frekvenser op til 300MHz båndbredde og kan stadig nå ydeevneindekset på 20°C specificeret i kategori 6-standarden ved 50°C. For at skelne det fra almindelige Kategori 6-kablingssystemer kaldes denne type kabling med båndbreddeydelse, der langt overstiger Kategori 6, Super Kategori 6. Den understøtter 10 Gigabit internetadgang (10 Gbps) data.

Kategori 7-ledning: Denne ledning er seneste type snoet par i ISO kategori 7 / klasse F-standarden, og den er hovedsageligt designet til at imødekomme anvendelsen og udviklingen af ​​10 Gigabit Ethernet-teknologi. Det er dog ikke længere et uskærmet snoet par, men et skærmet snoet par, så det kan transmittere mindst 500 MHz, hvilket er mere end det dobbelte af transmissionshastigheden for en kategori 6 linje, og transmissionshastigheden kan nå 10 Gbps.

Kategori 8 netværkskabel: er den seneste generation af netværkskabel, det samme som de syv typer netværkskabler er dobbelt skærmet (SFTP), det har to par ledninger, 2000MHz ultrahøj widescreen, kan understøtte 25 Gbps og 40 Gbps netværkskabler, men dets maksimale transmissionsafstand er kun 30m, så det bruges generelt til datacenterservere, switches, patchpaneler og andet udstyrsforbindelser over korte afstande.

I ISO / IEC-11801-standarden, Cat8 Category 8-kabel er opdelt i Kategori I og Kategori II i henhold til kanalniveauet, hvor Kategori I Cat8 Kategori 8 kabelafskærmningstypen er U/FTP og F/UTP, som er bagudkompatibel med Cat5e, Cat6, Cat6a RJ45-konnektorinterface; Kategori II Cat8 Kategori 8 kabelafskærmningstypen er F/FTP eller S/FTP, som er bagudkompatibel med TERA. FTP, bagudkompatibel med TERA- eller GG45-konnektorinterface.

Twisted pair-kabel kan opdeles i uskærmet parsnoet kabel (UTP = UNSHIELDED TWISTED PAIR) og skærmet parsnoet kabel (STP = SHIELDED TWISTED PAIR).

Det ydre lag af skærmet parsnoet kabel er pakket ind af aluminium platin for at reducere stråling, men det eliminerer ikke fuldstændig stråling. Afskærmet parsnoet kabel er relativt dyrt og vanskeligere at installere end uskærmet parsnoet kabel.

Unshielded parsnoet kabelhar følgende fordele: ingen skærmkappe, lille diameter, hvilket sparer plads; let vægt, let at bøje, let at installere; nær-ende krydstale minimeres eller elimineres; med flammehæmmende middel; med uafhængighed og fleksibilitet, velegnet til struktureret integreret ledningsføring.

Nyheder
magnifier cross menu